Så jävla less

Jag är så jäkla less på att bli bortglömd. Liksom, helvete, svårt att komma ihåg? Nu ger jag nog upp.

Är på så helvetes dåligt humör efter att ha sugit på guitar hero att jag vill slå någon, också kommer det där också? nä, fy och usch. jag gör mycket dumma saker, men jag glömmer iallafall inte bort folk.

Trots detta mycket aggressiva inlägg taggar jag morgondagen med mina bästaste kompisar och förhoppningsvis en rolig fest :) Vad ska du göra på Halloween?


Kors i taket

Här kommer ett relativt seriöst inlägg till skillnad från de andra jag skrivit på senaste tiden :) Det är en svenskatext som jag skrivit som träning för nationella provet. Orkar inte ladda upp bilden som nämns i texten, men den består iaf av en högklackad sko som trampar i sanden men lämnar ett vanligt fotavtryck efter sig. Temat är hur föräldrar påverkar sina barns framtid, och det var ett blogginlägg som skulle skrivas, så då tänkte jag: varför inte publicera det här?

Personlighet - genetiskt betingat eller uppfostran?

Det är få människor som tror att föräldrarnas uppfostran inte formar barnens personligheter alls. Hur mycket de formas är däremot extremt omdiskuterat. Vissa forskare anser att personligheten till stor del beror på de gener vi föds med. Jag skulle vilja säga, att det är tvärtom.
 

Personligheten är en produkt av de erfarenheter och upplevelser vi har, framförallt som barn, eftersom vi är som lättast att påverka då. Att ett barn går i förälderns fotspår, väljer samma yrke eller levnadssätt, tror jag är slutskedet av denna utvecklingsprocess med föräldrarna som förebilder. Det är inte heller ovanligt att barnet väljer en helt annan väg, oftast mot föräldrarnas vilja. Det kan också ses som ett led i den processen, eftersom barnet då klart tar ställning mot föräldrarna, något som är ett tecken på sökande efter uppmärksamhet.


I många av samhällets extrema grupper ser vi tydliga tecken på hur uppväxten format den nuvarande individen. Exempelvis berättar den forna nazisten Johnny om detta, i artikeln "En avhoppares berättelse". Den grupp han sökte sig till bestod av en stor grupp vilsna, arga och missförstådda pojkar. Forskning visar, att de nazistiska grupperna består till stor del av individer som växt upp med våld eller missbruk, precis som Johnny själv. Dock så anser jag att det är lika vanligt att medlemmarna i dessa grupper under sin uppväxt haft en enorm längtan efter uppmärksamhet. Därför delar jag upp dessa vilsna människor i två huvudgrupper. En grupp, som växte upp med någon form av våld, hot eller extremt hat i sin omgivning. Många i denna grupp är troligtvis barn till missbrukare, eftersom dessa har lätt att lösa problem med våld. De barnen utvecklar ett enormt hat mot samhället, men kanske framförallt mot dem själva.


Den andra gruppen är de som växt upp med föräldrar som under barnets uppväxt inte alltid funnits där för att ge den uppmärksamhet ett barn behöver. De kanske är bortresta mycket, eller helt enkelt inte vet hur mycket man "bör" bry sig om ett barn. Det finns många aspekter som kan diskuteras i denna fråga. Framförallt vill jag poängtera, att ett uppmärksamhetssökande barn inte behöver tyda på dålig uppfostran. Här tror jag att gener och anlag spelar in. Vissa människor föds med ett större behov av uppmärksamhet än andra, utan att på något sätt vara sämre för det.

Som förälder är man konstant rädd för att göra fel, eftersom media aldrig låter oss glömma hur viktiga föräldrarnas handlingar är för barnets framtid. Denna rädsla tror jag dock i de flesta fall, är obefogad. Ett barn som växer upp i en kärleksfull familj, har goda möjligheter att klara sig bra i världen. Det kommer alltid att finnas problem, men ett barn som under sin uppväxt blivit behandlad med kärlek och respekt, kommer att finna verktygen för att övervinna dessa problem och utvecklas vidare som människa.


Bilden föreställande skon och fotavtrycket representerar förändring för mig. Så därför uppmanar jag er alla: Om du träffar på någon av dessa människor, som redan hamnat fel i livet - använd all den respekt och förståelse som du kan uppbåda. Det är med mänsklig respekt och logiska resonemang, inte utfrysning och bestraffning för tidigare handlingar, som vi bör välkomna dessa människor in i samhället igen. Det är aldrig för sent att förändras - så varför inte börja nu?


Besökare

Jag har fortfarande ett litet antal folk som är inne på min blogg varje dag. Applåder till er, bra uthållighet! För er skull, ska jag försöka uppdatera lite oftare än typ en gång i veckan.. :)

Lite charmigt

En liten historia sådär på kvällskvisten:

När mamman satt i köket och läste, hörde hon sin 7 åring som lekte i

sitt rum med sina nya tåg.

- Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.

- Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt

trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.

- Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era skitiga jävla

fötter på sätena. Mamman slutade le och rusade in i rummet.

- Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra,

skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg, Du får sitta där

och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde

dörren. Efter två timmar tyckte hon att han hade lidit nog, det var

egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav

honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till

köket.

- Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.

- Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt

trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.

- Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era fötter på

sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig,

glad att hon hade agerat rätt.

- Och vi på SJ vill be om ursäkt för den två timmars långa försening

som inte beror på oss, utan på den där jävla surfittan i köket.

Och en liten dagens:
Kläder:
Arvids mjukisbyxor, grått ribbstickat linne, sockar. Lagom avancerat för en söndag.
Smink: Det är söndag. Och jag har inte gårdagens smink på mig. Vad tror du? :)
Frisyr: Stor jäkla knut längst bak, som jag satte upp när håret var blött. Snacka om fuurrrr sen.
Läsning: Mark Levengoods "Hjärtat får inga rynkor". Det enda som är bättre än en Mark Levengood-bok är en Mark Levengood-ljudbok!

Låt: Ingen. Är så less på all musik!!! Men just nu lyssnar jag på McFlys låt She left me iallafall.

Mat: Lax med pasta.. Se nedanstående inlägg.

Vill ha: Ny mobil. Ny kamera. Ny mp3spelare. Ny musik. Väldigt materialistiskt.

Favorit: Min pojkvän. Som alla andra dagar.
Köp: Mat. Mycket spännande va? =) Fast sen investerade jag i ett IKSUkort också. Värsta roligt!!!!
Humör: Sentimental men lite trött. Kommer nog somna ovaggat inatt.
Göromål: Träning. Trots förkylning. Duktigt va?

Borde: Skriva mitt tal. Men imorgon ska jag börja. Helvete. Helvete!!! Jag har glömt att mejla min svenskalärare. Helvete.
Beroende: Vaniljparfym.

Längtan: Tills jag får åka hem till min Sparv
Skit: Att jag har glömt att mejla min svenskalärare för att få uppgiften som ska vara inlämnad på tisdag. Helvete.
Bild: På Mark. Han ser så snäll ut :)
 


Snack

Min blogg är ungefär världens tråkigaste. Frågan är ju om det är ett tecken på ett tråkigt, eller snarare ett roligt liv? Jag får nog försöka övertala er om det sista :)

Nu är det iallafall lov, vilket känns jävligt skönt. Har alldeles just köpt kort på IKSU, var där med Pinnsi idag. Det var skönt, trots att jag är så otränad nu!
 
Sen ska min going to be-foderhäst ultraljudas den 6e november, håll tummarna för att allt går bra, för då kommer jag ha hästen med stort H :)

Nu är det mat, blir lax med pasta och mexican chili-creme fraiche. Mums!!!


Häst?

Provred en häst igår, ett 6årigt sto som egentligen skulle ha blivit hopphäst, men som blev senskadad förra året. Nu vill ägaren att hon ska dressyrtränas och tävlas, för att sen ev bli hopphäst om hon blir starkare, ev dressyrhäst om hon inte pallar för hoppningen.
Och vilken häst det var! Christina (Wikström) sa att stoet hade bättre steg än alla på URF, och det är nog så att jag håller med.

Nu ska hon kollas upp och sen är hon förhoppningsvis min foderhäst :) Ni får se bilder och namn sen när jag vet säkert!

Mycket nytt, eller kanske inte?

Känns som år och dar sen jag skrev här, och det är det nog kanske.. Men känslan är nog mest så eftersom förra veckan var så otroligt lång! Det slutade iallafall med ett körkort, underbart nog!

Därför spenderades fredagkvällen delvis i bilen, trots envis sjukdom var man ju tvungen att prova litegrann :) Slutade sen med film hos Magnus, slappt och skönt.

I söndags tränade jag Mimmsipimms och Falize, det var grymt roligt att få träna för Erica igen! Gick skitbra på båda träningarna, jag var i extas resten av kvällen. Avslutade med att spöa familj + pojkvän i Settlers, kändes inte heller fel.

Får dock sota för min träning idag, jag är verkligen inte frisk någonstans. Och då kommer vi till frågan: Lär jag mig av mina misstag?

Svaret, kära vänner, är nej. Jag ska och provrida en häst ute i regnet om någon timme. Återkommer med uppdatering om hur det gick! ♥

Lilla snuvan..

är vad mina föräldrar brukar kalla mig när jag är sjuk.. och det är jag nu, lagom till idag. Jag har svinont i huvudet och är inte pigg någonstans. Men det ska inte få hindra mig,  not today! Imorgon är planen eventuellt krogen, ska iallafall socialisera med friskvårdsbrudarna ett tag på kvällen hemma hos Offi :)

Sen på lördag blire fest hos Danne hade jag tänkt iallafall, får se om sjukdomen knockar mig innan dess..

Nu ska jag snart ha samhälls. Ha det bra alla små vänner ♥


Plugg plugg plugg

Nu har jag pluggat teori tills jag spyyyr.. Men har trots allt mellan 65-67 av 70 på alla tester så jag är nog nöjd med det ändå :)

Dagen har verkligen sugit så jävla hårt, vaknade med en lätt ångestkänsla över att kliva upp (ska det verkligen vara så?), åkte trots allt till skolan, fick tillbaka matteprovet (2 poäng över g-gränsen, så ska det verkligen inte vara) och resten av dagen sög bara allmänt. Fick sen träffa min underbara men sjuke pojkvän i cirka en timme, det gjorde det typ nästan jobbigare.. Ni vet när man egentligen är ledsen, men bara kör på och glömmer det för stunden? Så brukar jag göra, men det funkar inte när jag är med han, för då kan jag inte ljuga för mig själv. Vet dock inte riktigt vad som är bäst i det långa loppet..

Nu blir det iaf duschen, telefon och sen sängen.. Fan va skönt. Jag hoppas morgondagen aldrig kommer..



Nej nu ljög jag. Jag hoppas att jag vaknar upp i famnen på min älskling (som är frisk) och att det är lördag och jag har körkort. Fat chance!

Det här med inredning..

kan ju vara lite knepigt. Särskilt om man är två som ska samsas om utrymme. Därför är det ju tur att jag och Arvid redan har enats om åtminstone två saker..

nr 1. Piratflagga på balkongen. Varför en vanlig sverigeflagga, när man kan ha något så mycket roligare? 
nr
2. Strippstång. ett skäl till det är ju självklart, men förutom det - fatta vilket kul festtillskott :)

Om ni undrar så borde jag plugga teori men det är så trååååkigt..

 

Att inget veta..

Finns det något mer frustrerande än att inte veta hur saker ska ordna sig? Just nu, är jag nog benägen att säga att det är det värsta som finns.

Kikar på lite hästar nu, men det känns som att inget är riktigt rätt, eller så är dom sålda.

Ska även prova rida Marias nya häst, Rasi, på torsdag och se om det är något som jag kan trivas med att rida dressyr på ibland. 

På något sätt känner jag mig ändå så himla otillfredsställd. Jag orkar inte ha en egen häst - tror jag. Samtidigt hatar jag att rida andras hästar. Och samtidigt så vet jag inte om jag klarar mig utan hästarna. Varför ska det vara så himla svårt att bestämma sig?

Den enda lösning som jag tycker känns kul nu är att köpa en typ tvååring och köra den tills jag får börja rida. Men är jag mogen för det? Svårt att säga.

Sen har funderingarna om hund kommit upp igen. Det vore fan kul. Särskilt om jag inte har någon häst.

Härdsmältan hotar att ta över min hjärna. Snart (förhoppnings) har jag iallafall körkort, det förenklar en del!

       

Utgång

Ikväll ska man då ut på krogen för första gången.. Ja ni hörde, första gången :) Taggar jävel, det ska bli riktigt roligt.. får ju med mig nästan alla mina darlings så jag är nöjd :)

muuums

 inte helt fel det heller..

¨Jag är alltså TAGGAD!

Ska även höra med min Carro om nästa helg.. Går ju inte att stå emot när man är så efterlängtad :) kramar till er alla!

Rain

Idag så regnar det, IGEN.. Jag tycker verkligen inte om regn. Det kombinerar två saker som jag hatar: Att bli blöt, och att bli kall. Tvi!

Ska försöka övertala Sparven att springa in på tehörnan och köpa chai-te så vi kan göra chai latte.. Får väl se hur det går :) Nu har vi samhälls, så enormt tråkigt.. Min grupp är en aning, ja.. vad ska man säga... Oengagerad, och ärligt - det är jag också!!!


RSS 2.0