Ledig? Nää...

Nu blir det långhelg för dom flesta, ledigt fre-sön. Och vad gör jag? Jag bokar in så att jag har jobb, massor med jobb. Denna vecka har sett ut som följer:

Måndag: Inskolning glasskiosken. Jobba några timmar.
Onsdag: Jobb Surf 15.45-20.30
Torsdag: Jobb Surf 15.45-20.45
Fredag: Jobba i glasskiosken(förhoppningsvis)
Lördag: Jobb Surf Handikappridning 9.30-12.30

+ privatträningar

Magnus åkte till Karlstad, med tanke på den där planeringen var det kanske lika bra? Men jag saknar honom.. Usch, jag tycker inte om att säga hejdå.

Nu ska jag iallafall ut i stallet innan jag blir alltför trött och somnar i soffan. Kram ♥


Tävling

Idag var det tredje omgången av seriedressyren på Surf. Jag tävlade Ella i LC:1an, och fick där 60 %. Det räckte till en tredjeplats och jag var så lycklig att en liten tår rann nerför kinden.. Min bäbis andra tävling, och hon skötte sig underbart bra! Den hästen kommer bli nånting stort, sanna mina ord =)

Efter det blev det dags för Mimmi som jag red i LA:1an, dock utom tävlan eftersom jag red på kandar. Det gick grymt bra på framridningen, men inne på banan spände hon till en del. Synd, men ritten räckte till 56 % iaf.

Vill dessutom passa på att skryta lite om mina elever... Sara och Bonzo red på 55 %(deras första tävling), Ida med Mimmi red på 60 % (sjukt bra syster) och Jennie med sin Spyder som vann sin klass! Underbart duktiga tjejer på duktiga hästar! ♥

Idag tog jag dessutom ett viktigt beslut. Det kanske inte verkar så mycket för alla andra, men för mig kommer det göra livet lättare, lugnare och trevligare. Att slösa energi på onödigt tjaffs i slutet av trean i gymnasiet, när man har två jobb, pojkvän och häst är ingen bra idé. Jag vill vara omringad av människor som får mig att må bra, inte som drar ner mig!

Måste om igen bara nämna hur stolt jag är över min häst.. Hon är så godhjärtad, nyfiken, energisk och glad att hela kroppen bara bubblar av lycka ibland.

 

Sen kväll, ingen sömn

Jag är orolig över min pojkvän. Han for till jobbet klockan 11 idag. Nu är klockan 23.21. Det är alltså mer än 12 timmar sen. Innan dess hade han gått i skolan sen 8.30. Och så är hans mobil avstängd.. :( Har fantasier om att han helt plötsligt dyker upp här så att jag får krama om honom, men sannolikheten att det komma hända är ungefär lika stor som att jag somnar inom den närmaste halvtimmen.. Dvs typ noll.

Idag red jag min häst på uteridbanan på Surf - och JÄVLAR vad fräsch hon kändes! Galopperade hur lugnt och fint som helst, mjuk i båda varven, lyssnade noga, inte ett bocksprång med mig på ryggen.. Det var epic, my friends! Efter det red jag även Bonzo, Sara Hedbergs häst. Det gick också rätt bra, mjukt och fint i traven men i galoppen är han lite svag än så han orkar inte riktigt. Men det är skönt att det är kul att rida igen :)



Bjuder på en typisk Emmypose.. Och fråga mig inte varför. Av någon anledning
så fastnar mina fingrar alltid sådär så fort någon tar fram en kamera...

.

Försöker förstå, men tror fortfarande det värsta. Och det gör mig orolig, riktigt riktigt orolig.
Har funderat en del på hur jag ska tycka och tänka men det är svårt när det handlar om andras känslor och agerande. Önskar att det hade gått längre tid, önskar att fler kommit emellan. Vill inte bli inblandad i nån jävla soppa som inte ens är min egen... Men hey, jag antar att det var det jag valde.


Mitt liv i kubik.


"I always do because I have too and I will"

Sjuk

Länge sen jag var såhär sjuk faktiskt.. Hade så ont tidigare att jag grät, kunde inte sitta still men kunde inte röra mig. Nu, efter en Bamyl, två Alvedon och en Ipren är jag lätt avdomnad men är fortfarande helt klart störd av det. Ska försöka kurera mig och sen bara sova så att dagen tar slut någon gång.  

Jag, och vänner..

Jag är en ganska typisk ensam-person egentligen. Inte så att jag är värsta lonely, men jag föredrar att inte träffa folk 24/7. Tycker det är lagom att träffa kompisar någon gång i veckan, och då helst på helgen med ett syfte, typ grilla, se på film eller dylikt.

Men Evelina. Hon är en av få som jag verkligen kan längta efter att prata med. Vi träffas varje dag i skolan, och pratar konstant med varandra, och ändå så tar det liksom aldrig slut på saker att säga. Det, är helt klart imponerande!


Ella

Min lilla bäbis hade sparkat sig själv på benet igår. Två sår, inte alltför stora men dom hade blodat ner så att hela hovleden och kotan var indränkt i blod. Det är aldrig roligt att se sin häst göra illa sig, framförallt inte när man märker att dom har ont. Magnus såg det till och med på henne, vilket är lite oroande. Nog för att han känner Ella ganska bra, men han är inte särskilt hästkunnig direkt. Tvättade såret med jodopax(starkt bakteriedödande, eftersom det satt så långt ner på benet) och smorde in med Helosan. Tvättningen var inte populär.... Det var blod över hela golvet efteråt, såg helt jävla absurt ut.

Dock så longerade jag och hon verkade inte halt, skönt det iallafall!

Måste förövrigt dela med mig av den roligaste kommentaren igår... Magnus hade skurit sig på höger pekfinger och hade fått ett plåster över hela fingertoppen typ. Ska sen försöka sitta vid datorn, och kläcker då ur sig:

- Neej, jag har plåster över hela mitt musfinger!

:)

En sån där dag.

Idag är en sån dag, när jag vaknar och suckar. Håret ser förjävligt ut, har ont i halsen, frukosten är äcklig, tiden räcker inte till trots att jag stressar som en tok. Allt känns liksom tråkigt och deppigt. 

Sen kom  jag på att jag och Magnus varit tillsammans i två månader idag. Det gjorde mig på lite bättre humör.
Känns helt sjukt att det inte är längre än två månader, men jag antar att det blir så när man är bästa kompisar sen tidigare.

För att förstå varför han är så bra för mig, så rätt, så behöver man nog känna mig bättre än alla som läser denna blogg gör... Och jag har inga planer på att upplysa er om alla mina brister som han kompenserar för :) Men förutom att han är grymt snygg så är han klok, tålmodig, duktig på att laga mat, social, driftig, omtänksam, rolig och helt underbar.

My life would suck without you

Jag kan inte sluta titta på min pojkvän. Han är så himla snygg att det inte går att låta bli.. Försökte beskriva det för honom, berätta hur det kändes.. Men jag är rädd att det blev mission failure. Hur förklarar man såna grejer egentligen? Jag är kass på det iallafall. 

Tidigare har jag känt mig skyldig nästan, för att jag är så lycklig. Men det börjar försvinna nu... Tack för det. 

Kvällen igår var skön på ett plågsamt sätt, pratade halva natten men kom verkligen fram till saker kändes det som. Jag har iallafall konstaterat att jag, om saker hade varit normalt, hade sprungit järnet nu. Bara bort, från ALLT. Men det gör jag inte. Jag springer inte. Jag har en mild(?) panik, men den är hanterbar, han gör den hanterbar. Istället för att acceptera att jag drar mig bort drar han tillbaka, tvingar mig att stanna och tänka efter. Låter det hälsosamt? Kanske inte..

men för mig är det precis rätt. 




för inte så länge sen hade jag låtit bli att skriva något alls om detta, rädd för att "fel" personer ska läsa. Men, fuck that. Jag bryr mig inte längre =) 

När jag blir arg...

Jag är en ganska tempramentsfull person, som ni säkert redan är medvetna om... Jag kan bli så jävla arg ibland att det bara susar i öronen och jag, bokstavligt talat, ser rött. Tidigare så skedde detta fenomen oftast i samband med någon form av ridning. Mina krav på mig själv gjorde att jag blev tokarg så fort något inte gick perfekt. Detta har jag nu lärt mig att hantera, vilket gör mig till en bättre ryttare, en trevligare person och det är definitivt bättre för både kropp och själ. 

Dock måste jag erkänna, att vissa personer verkligen kan locka fram den där elaka ligisten i mig. Just nu står jag knappt ut att se en viss nuna utan att jag känner hur ilskan bara växer. Försöker lägga band på mig, (du en förebild, tänk RFSU) men vad lack man kan bli på folk som verkligen inte kan acceptera faktum. Fjäderstrykare, är min åsikt i frågan.... Livet är liksom så enkelt, så okomplicerat nu, att detta känns enormt onödigt. 

Dock var det trevligt att efter ett snack med syster känna sig lite mer normal... Jag tror inte att någon annan än hon förstår hur den där tok-ilskan känns. Höll på att skratta ihjäl mig när hon berättade att hon en gång var så arg på Mimmi när hon red att hon bankade till henne på halsen med knytnäven.. Tänker tillbaka på mina egna bravader inom området, och erkänner skamset att syster inte på något sätt är värst. Tur att man växer inom vissa områden iallafall, eller vad säger ni?

 =) 

Allt för att undvika plugg.

Gårdagens inlägg blev lite, avkortat, eftersom en viss ängel krävde uppmärksamhet =) Jag har egentligen ingenting att skriva om, men jag försöker nu göra allt istället för att plugga idrottsmedicin.. Friskvårdare, har ni börjat? Är det något man kan hoppa över eller måste man verkligen lära sig allt? =( 

Steg upp tidigt idag med Magnus och myste en liten(med betoning på liten) stund innan han skulle till jobbet.. Efter det har jag bara läst bok och försökte plugga litegrann. Halv 12 hämtar mamma mig, då åker jag hem, hämtar Mimmi och far till Surf för att rida. 

Jag hade planerat att rida på kandar idag, det ska bli spännande. Jag och Erica försökte resonera oss fram till varför hon är så fibblig och okoncentrerad, och hon föreslog i samma sekund som tanken slog mig, att jag skulle prova rida på kandar för att lillponnyn skulle koncentrera sig på något annat än att springa. Om idéen fungerar återstår att se, men himla spännande ska det bli! 

Efter att jag ridit Mimmi ska jag hålla träning för Jennie. Det ska bli jättekul! Jennie är superambitiös och gör alltid sitt bästa, det är väldigt uppskattat av mig som tränare! 

Med en liten middagspaus emellan blir det sedan ridskolejobb, då jag vickar åt Anna B som har storhästarna. Ska köra e favorit i repris-övning för de två sista grupperna, och för de två första har jag en rätt enkel övning med lite slalom runt koner och galoppfattning på långsidan. 

Nu måste jag verkligen ta itu med mitt skolarbete. Återkommer senare och berättar om den superfina hästen jag red igår! Peace out.. =) 

ingen rubrik

Min mamma sa en tänkvärd sak idag. 

"Men du har ju en mycket mera positiv syn på livet nu än för några månader sen". 

Det fick mig att fundera - fick tidigare höra att jag verkade så glad hela tiden. Men det var nog mer en form av hysterisk "gladhet", snarare än en mer positiv livssyn. 



Försök sätta en rubrik på det här.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, för allt känns för personligt, för utelämnande eller för konstigt. Men jag är så otroligt glad över att livet ser ut som det gör nu. Jag hoppas att det fortsätter såhär.

"

 
det finns ingenting som är nog starkt.."


 


Framtidsångest

Don't let me get me
I'm my own worst enemy
It's bad when you annoy yourself, so irritating
Don't wanna be my friend no more
I wanna be somebody else

So doctor, doctor, won't you please prescribe me something?
A day in the life of someone else



Tidsfördriv..

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: Nej
2. Är du lycklig?: Det är väl relativt. För det mesta är jag det..
3. Är du uttråkad?: Japp
4. Är du ledsen?: Nej jag har framtidsångest.
5. Är du italienare?: Nej, men jag är lika cool ändå
6. Är du cool?: Japp, sa ju det.
7. Är du från irland?: Nixpix
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Nej, det har dom aldrig varit, endast sambo

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Mjo, en förälskelse iaf
2. Har du någon gång blivit sårad?: Yes, fast inte långvarigt
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: Haha, snuskigt.
4. Har du varit kär i en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Nej, jag har typ kärlekstourettes.. Det kommer ut förr eller senare.
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Verkligen :)
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Ja, då vore den ju inte så hemlig om jag visste det?
7. Är du kär?: Har inte jag redan svarat på det?
8. Vill du gifta dig när du blir stor? Absolut!

10 TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar?: Ät bajs
2. Hår eller ögon?: Hår (gör det mig ytlig? men alltså, alla har ju fina ögon...)
3. Katter eller hundar? katter är ju så mycket smartare...
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: både och behövs
6. Coca-Cola eller Pepsi?: cola
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Hm, både och men kanske hellre en utekväll om jag får välja.. ´Hemmakväll känns mer "vardag"
8. Pengar eller lycka?: Det ena utesluter ju inte direkt det andra..
9. Dag eller natt?: Dag alla gånger!!!
10. Msn eller mobil?: mobil. gratis sms for life

TIO "HAR DU NÅGONSIN ..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: det finns inget ord som heter påtagen!!!!!
2. Brutit ett ben?: mja, handleden och armbågen
3. Gjort nåt du ångrar?: Hela dagen varje dag
4. Hoppat Bungee Jump?: Fuck no
5. Ljugit för någon du tycker om?: Jo
6. Ätit en hel tårta?: nej men vad awesome det vore!!!
7. Gjort bort dig offentligt? Har hänt
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Aldrig i livet.. Jag är inte en sån som ser bakåt.
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Ja.
10. Velat försvinna?: Mjää...

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde: Magnus
2. Telefonsamtalet du fick: Mamma
3. Personen du var med: Magnus
4. Roligaste grejen som hänt: Bra fråga
5. Personen du smsade: Magnus
7. Du skrev till på myspace: -
8. Du kommenterade: tirris blogg
9. Du tillbringade natten med: magnus
10. Du kramade: magnus(vadå upprepning

Morgonsur, vadå?

Alltså, jag blir verkligen skogstokig på vissa saker. Framförallt när folk agerar precis efter stereotyper. Ni vet, den där tjejen som fnittrar åt allt killarna säger, som slänger med håret, skriker så fort hon ser en myra och som har så mycket smink att hon får träningsvärk i nacken av att bära upp det.. 
Eller den där killen, som beter sig supermacho så fort hans killkompisar är i närheten. Den killen, som verkar tycka att det är imponerande att fisa, kolla på porr och kommentera alla tjejer han ser. 

Framförallt, det värsta med detta beteende är att det bara yttrar sig i närheten av vänner med samma kön.. Varför blir många tjejer fjortisar i grupp, och varför blir många killar grisar? Det är för mig ett mysterium, hur den underbaraste person man känner kan förvandlas till ett pucko bara för att den är med sina kompisar.

Nu är jag medveten om att det här är något av en obscession för mig - så fort jag ser ens en liten tendens till någon form av stereotyp-beteende så blir jag så arg att det sprutar ånga ur öronen. Men kom igen -  det är inte sexigt eller charmigt på något sätt. 

Kan dock tillägga att folk oftast växer ifrån detta litegrann.. Efter en diskussion med min 15-åriga syster påmindes jag om hur mycket värre folk är i den åldern. Men, jag står fast vid att det är sjukt tragiskt att detta fenomen fortfarande dyker upp hos vuxna människor) 




Erase

Ibland önskar jag att jag hade en funktion i mitt huvud som heter Radera. Vad underbart det vore att slippa komma ihåg vissa saker... Eller kanske vissa diskussioner!

Jag har vart sjukt lost hela dagen, vaknade 7.30 hos magnus, åkte hem, sov på soffan till 11.30, förflyttade mig till min säng till 15... hur normalt är det att sova från 23-15? Det är fan 16 timmar! På grund av det så har jag inte riktigt varit vaken idag, så blir det när man sover för mycket...


Universitet!

Nu har jag sökt 4 stycken kurser, till hösten.

1: Pedagogik A, 30 p.
2: Kriminologi, 15 p.
3: Att möta barn i emotionella svårigheter, 15 p.
4: Internationella relationer, 7,5 p.

Jag känner mig nu vuxen och panikslagen.

Over and out..


Påsk

I min familj brukar vi alltid ge varandra godis, eller naturgodis i påskäggen. Men en av mina kompisar berättade att hon och hennes pojkvän brukar köpa små presenter till varandra och lägga i. Det konfunderade mig en hel del, jag trodde att alla alltid la i godis?

Jag har iaf planerat vad jag ska ge min pojkvän i sitt påskägg, frågan är ju om jag lyckas kirra det till lördag... Den som lever får se!

Vad brukar du och din pojkvän/flickvän eller familj ge varandra i påskäggen?


Det här påskägget såg inte dåligt ut tillexempel...

Stop this train

Stop this train
I want to get off
And go home again
I can't take the speed it's moving in
I know I can't
But honestly, won't someone stop this train?


Den här är till dig TT, som ett soundtrack till all framtidsångest som jag delar med dig!


http://open.spotify.com/track/1RTQgW2ZrIfU5ev9xO7pgm


Hästar, hästar, hela dan

Det blir mycket ridning nu! I torsdags red jag Ella i ridhus, i fredags tittade jag på när Sandra hoppade, instruktörskurs på lördagen(två ridpass), dressyrträning på söndagen och nu ska jag rida Tiffaney Rask på SURF. Tur att det är kul!



Helgtankar

Med tanke på hur många inlägg jag postade igår förstår ni säkert hur tråkigt jag hade... Men det var en självvald tråkighet, det var faktiskt grymt skönt att bara vara hemma ensam.

Dock så dock ett problem upp som nära på förstörde mitt humör på hela kvällen, vissa fattar verkligen inte! Ibland undrar jag om jag är för snäll, att jag censurerar för mycket så att folk inte ens fattar vad jag vill. Men samtidigt, att bli arg löser ingenting. Jag har en tendens att aldrig sluta vara arg när jag väl blir det, en lite opraktisk egenskap.

Imorgon kommer iallafall min Tiger hem och även fast det är skönt att ha egentid, så ska det bli lika skönt att få ha han hemma igen. Det var så sjukt kul, när vi åkte hem från Surf igår med hästen så körde vi genom stan, och då där infarten från E12an till E4an går står Magnus och väntar på att få köra. Vi vinkar till varandra och jag blir värsta nere, när jag kommer på att jag inte kommer få se han på några dagar. Sen när jag och mamma rullar in på gården så står hans bil där! Jag lyser upp som en solstråle typ, Mami tittar på mig, skrattar och säger:
"Du tycker verkligen om honom va?"
Jag svarar: "Jaa... Men det har jag alltid gjort."

Ledarskap

Jag kom på att jag glömt berätta om våran uppgift inom Ledarskapskursen som vi läser.. Då skulle vi fara till Mariebergsskolan (min gamla skola) för att hålla en idrottslektion för en klass. Jag, Sandra Lundqvist och Molly ledde klass 3A i 40 minuter. De fick leka svansleken och en skattjaktslek, och det verkade vara uppskattat! De var ganska oregerliga men under min del av tiden kändes det som ett kontrollerat kaos, så att säga. =) Fick iaf Mvg och mycket beröm av läraren, det kändes bra! En tanke väcktes, kanske skulle man bli lärare...?

Riktigt såhär duktiga var inte våra barn på att sitta stilla, men nästan iallafall!

Prisad vare Gud, här kommer skatteåterbäringen

Jag säger bara 9 000 tillbaka. 9 000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag röstar nej, grisen.

"Jag röstar Ja.. Jag gillar tjejer, höhö"

Ursäkta, vem sa att Bert Karlsson inte är en mansgris?
















Ät bajs, Bert.

Framtidsplaner

Nu när min häst verkar gå att lasta (unghästar!!!!) igen så kan jag planera lite för framtiden. Som det ser ut nu:

- Dressyrträning för Christina kl 10 på söndag
- Löshoppning på fredag nästa vecka
- Staketträning på påsklovet
- Seriedressyr i slutet av april
- Lokal tävling i slutet av maj
- Vila hela juni
- Hopptävling i slutet av juli
- KVALITETSBEDÖMNINGEN i början av augusti :O


Jag tror inte att någon anar hur skönt det är att kunna planera vettigt igen :)

Däremellan ska jag hinna med att jobba en hel del, ta studenten, åka till Karlstad och träffa pojkvännens släkt, resa till grekland, gå på bal med världens snyggaste kille och bara vara allmänt lycklig! Fast inte allt samtidigt förstås. Det blir lite väl mycket multitasking...


Pics.

Hittade just lite roliga bilder på min mobiltelefon. Den som säger att en kameramobil är onödigt, lever helt klart inte mitt liv!

Den här skickades till Evelina under den sista dagen på Trästocksfestivalen.. Hon undrade hur sliten jag var, anser att denna bild ganska tydligt representerar det!!!


Falck under Dragonskolans FN-rollsplel, som General Bobo =)



En bild på Magnus som jag helt fräckt snodde, kommer inte ihåg från vem bara..




Nu rullade min mamma in med bilen så nu ska vi försöka få in min pålle i transporten... Håll tummarna!

Chans.

Så får jag en chans säga
Allt det jag aldrig sagt
Så får jag en jag chans att ge dig
Allt det du aldrig haft
Men jag är för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt
Jag trycker läpparna
Lätt mot din hals
Jag frågar "gråter du?"
Du smakar salt

RSS 2.0