Kittelfjäll here we come snart

Nu är snart allting fixat.. Eller nej, nu ljög jag!

Kvar har jag att:
- Packa mina grejer
- Handla frukost
- Laga lasagne att äta till middag i fjällen
- Packa bilen
- Bränna skivor alternativt föra över till min mp3
- Skriva instruktioner till Evelina om när hon ska jobba åt mig på onsdag

Kvällen avslutas nog med film och peppning hos Magnus.

01.40

Klockan ör 01.40 och jag är vaken.


Åhherregudjagbordeverkligenintevaravakenjagbordesovamenjagkaninte...

Försök nummer 1. Återkommer om jag inte lyckas.

Gårdagens soundtrack



Igår var verkligen inte en bra dag. Men den avslutades ganska bra iallafall, och tur var väl det för jag var på så otroligt dåligt humör att om den hade fortsatt i samma stil hade jag troligtvis lackat ur fullständigt.

Så jag

http://channels.msn.se/serier/default.asp?cat=nemi&count=0&date=20090215

Underbart :)

Tung kväll

Idag har jag bråkat ordentligt med min pappa, klurat på de tråkiga detaljerna med fjällenresan och känt mig ensam.


Idag var alltså, för er som läser mellan raderna, (ha ha), en inte så jävla rolig dag.

Lycklig, avis och lite irriterad

Hela jag bara bubblar över av känslor. Det känns ungefär som en sockerdricka som någon skakat och sen skruvar av korken på.. Är jättelycklig samtidigt som jag får stunder då jag blir så himla... arg. Inte irriterad, fan vad jag ljög i rubriken.

Jag blir arg! Jag blir också så avis på saker. Jävla skit vad det stör mig. Och det som stör mig mest är att jag aldrig kan påverka det. 

Maktlös. 

Kvällsmys...

med mig själv :) Ligger under mitt täcke med en supergosig tjocktröja på mig och lyssnar på Aimee Mann. Den tjejen är grym alltså! En nygammal favorit, jag lyssnade mycket på henne tidigare men nu var det länge sen.

When you fuck it up later
do I get my money back?

Svårt att förklara vad som är skönt med hennes musik, så därför tycker jag att du ska lyssna in den istället.. Här är två av mina favoriter!

Wise up
 
How am I different

Hm.

Dagens ord är överreagera.


Music.

Jag har jättejättebrist på bra musik. Kan inte någon snälla förbarma sig över mig och ge mig lite tips? Jag är en seriös allätare, lyssnar på allt från Millencolin, In Flames, Magnus Carlsson, Aimee Mann, The All American Rejects, Timbuktu, Snook mm mm mm... Så i princip allt utom jazz är okej!




Romantik - en flyktfilosofi

Många frågar varför det tog slut mellan mig och Arvid.. Och jag kan verkligen inte svara på det på ett sätt som får någon att förstå. För att förstå måste man nog känna mig  bättre än de flesta.. En av mina bästa kompisar sa: "Men Emmy, så fort saker blir vardag så flyr du. Du står ju inte ut med vardagen". Det är nära sanningen, men inte riktigt rätt.

I början av ett förhållande håller man alltid varandra på avstånd. När då personen jag är tillsammans med slutar hålla det avståndet och börja lita på mig, då får jag panik och flyr.

Egentligen tror jag att det i grund och botten är prestationsångest - ångest över att inte räcka till när någon litar på en. Varför skulle jag räcka till, varför skulle jag kunna göra någon lycklig? Det är de ologiska, men ack så starka funderingarna som styr mina tankar.

Samtidigt är jag så rädd för att vara ensam, i bara mitt eget sällskap. För så länge man är tillsammans med någon, så är ju den till viss del ansvarig för ens lycka. Och om jag är själv, så är bara jag ansvarig för min lycka.


Jag är medveten om alla dessa saker. Ändå slutar det alltid såhär. Fan.

Kvällens humor

De flesta av Sveriges befolkning tycker att det är fel att "smiska" eller slå barn.  
Jag har försökt med en annan metod för att få min vilja fram. Jag har kommit på att det bästa är att ta med sitt barn ut på en åktur med bilen och prata. 
Några säger att det vibrationerna från bilen, andra tror att det kan bero på tiden borta från andra distraktioner som TV, videospel, PC'n ect. 
Oavsett - Barnet lugnar ner sig och slutar snabbt efter bilturen upp med att uppföra sig illa.  
Det roliga är att jag bara behöver gör det en enda gång. Jag har infogat en bild från en av våra turer, ifall att du skulle vilja prova denna metod själv.



l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
v






Jag är kär.

Beach -09, kommer du någon gång? Isåfall ska denna bli min..

http://nelly.com/productInfo.asp?qProductId=205125&qProductColorId=14&qNavigation=categories&qNavigationBrand=&qNavigationClass=2&qNavigationGroup=5&qBrand=&qClass=2&qGroup=5&qStyle=&qSize=&qPage=1&scrollBarSelectedIndex=0&qFilterType=0&language_id=1&gender=1

Jag glömde..

ju faktiskt att skriva att det gick riktigt bra på matteprovet! Gissa om jag var stolt över mig själv då? :)

Högskoleprovet = Vuxenångest




Hjälp!

Inblick i the life of Mems..

Dagens frukost/lunch: Nybakt bröd och kaffe.. Mums!!

Dagens låt: Crawling in the dark - Hoobastank

Dagens väder: Jättefint först och sen mulet

Dagens längtan: Efter att rida en välutbildad häst och träna skolor, byten, piruetter mm mm mm...

Dagens åh nej: Jag har matteprov imorgon

Dagens inspirationskälla: Ridningen!!!!

Dagens outfit: just nu baggyjeans och "today I'm wearing this-linne", tidigare mina nya snygga jeans!

Dagens känsla: Lycka

Jag är så peppad, så peppad på ridningen just nu! Min vilda lilla ponny ska gå FEI innan jag är klar med henne, och Ellabella ska upp till MSVA (iaf inom några år...). Just nu känns det som att the sky is my limit! Allvarligt talat, tänk om livet alltid kunde vara såhär?



Ignorera den fula ihopklippningen och spana in mina hästars framtid ;)

Peppad dag

Den här dagen har varit så sjukt peppad! 

- Fick mycket god frukost
- Låång sovmorgon
- Red Mimmi i Innertavle, sällskapade med Anna och Cartell. Trevligt sällskap och sjukligt fin häst, den där ponnyn har kapacitet som inte går av för hackor!!
- Red Ella ut i skogen, egentligen var hon inte så fin men det var roligt för hon hade så mycket överskottsenergi  att det sprutade ut ur öronen typ. 
- For på Surf och skrev min tidsrapport, kommer få över 3000 i slutet av februari. Känns helt okej måste jag säga =) 

Nu sitter jag dock hos Magnus och peppen är försvunnen. Vi skulle egentligen vart på konsert på Midgård nu, men eftersom nå inlandsmiffon inte kunde komma i tid för att köpa en dvd-spelare så har vi inte farit än och konserten kommer garanterat vara slut innan vi kommer dit.. 

Imorgon skriver jag dessutom matteprov, som det är största ig-risken på någonsin. Men efter det provet ska jag få rida Saras häst Bonzo iallafall, det känns jätteroligt! 



Dream big

Jag har just hittat något underbart! En dröm för en mjukis-junkie som mig:
 



 

Juicy Couture! Synd bara att det är så himla dyrt.... :(

.

Now, we don't live
We exist
We just run for our lifes


Kvällsfunderingar

Tänka att det enda jag skriver om här på bloggen är mina egna funderingar. Jag har ytterst lite om restrerande världen. Det kan i och för sig grunda sig i mitt ointresse av resten av världen.

Sitter nu framför min lilla dator. Brevid mig står en urdrucken tekopp och bakom mig ligger 3 timmars rapportskrivande som inte var särskilt produktivt. Jag ska alldeles strax gå ut i stallet för att ta hand om min häst. 

Och då slog det mig - är det här mitt liv?  

Det kan bero på att Lars Winnerbäcks melankoliska stämma ljuder i bakgrunden, men helt plötsligt blev jag bara deppad.. Är det såhär mitt liv ska vara? Ett dåligt gjort jobb, slut på något bra och en massa måsten i framtiden?

Det där om något var kanske överanalyserande, men melankolin slog till som en tegelsten i huvudet och jag vill bara gömma mig...


Livsfilosofi


Det här är nog det absolut närmaste man kan komma min livsfilosofi.
Så, med denna underbara låter säger jag godmorgon och pallrar mig upp ur sängen





En kärleksförklaring..

till mina katter. Just nu busar Capsian helt galet med en leksak runt min fot medans Kotten ligger och snusar så fridfullt på soffan.. Så himla söta!

Dom är mina bäbisar, är så himla glad att dom finns ♥




Bajs

Den här dagen har varit värsta dryg av flera anledningar. Och bara för att göra allting ännu värre: Johan Palm släpper sin skiva snart. Johan Palm, vad vill du mig??!?! Först slaktar du alla mina favoritlåtar i mitt favoritprogram, och nu fortsätter du att göra min dag till skräp? Johan Palm, jag tycker inte om dig.




plugg, fast ändå inte

Jag funderade på att bara direkt kapa det jag skrev på apberget. Det kändes dock lite tråkigt. Så därför sprider jag lite glädje med en sång, medan jag arbetar på min bajsrapport. Suck suck suck.

Mucho mucho

Det är mycket nu.. Har just kommit hem från luleå där det har blivit släktträffande hela gårdagen. Fikat som dom proppade i mig sitter fortfarande halvvägs ner i halsen, sockerchock 3000! Har även lasttränat min häst idag, hon var så himla duktig :) Min bäbis håller på att bli, förhoppningsvis inte större, men iallafall klokare :)

bjuder på lite bilder från dressyrtävlingen, hennes första då vi fick 55 %, trots att hon bockade sjukt mycket i galoppen. Det blir nog någonting bra av henne ändå... :)


RSS 2.0