Zero.

Jag har inget att skriva egentligen. Men imorgon flyttar jag Ella till Surf, jippie! Nu är det bedtime...



Världens bästa..

medryttare Sandra. Både jag och Ella är väldigt glada att hon finns :)




jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu

Alltid aktuell, aldrig överskattad. VARFÖR såg jag honom inte live i sommar?


det är som jag burit en förbannelse
ibland med ryggen rak
ibland med både hopp och tro
men det är ändå samma sak

jag har spridit lite värme
jag har spridit lite frost
jag är varken hjälten eller boven
jag är bara lite lost

Jag har väntat på ett regn



 























.

Just chillin'..

Latade mig lite och såg till att slippa cykla sista biten hem, sköönt. Betyder att dagens cykeltur "endast" blev 2,5 mil typ.. För någon som aldrig cyklar är det fan imponerande!

Idag blev det en liten fika med TT, sen kom Magnus och vi cyklade hem alla tre. Snart blir det träning med Jennie, kul! Hon är så ambitiös och duktig att dom träningarna alltid är kul att ha :)



Jennie Hjalmarsson och Spyder
Foto: Matilda Nordström


Nervositet

Usch, vad jag inte gillar att vara nervös.... mer info om varför i andra bloggen..

Idag blir det en himla massa rännande för mig. Cykelturerna kommer gå:

Ersboda ---> Anumark
Anumark ---> Staden
Staden ----> Ersboda
Ersboda---> Anumark

Nu hade jag velat ha min cykeldator för att kolla hur långt det blir :) Men om man gör lite snabb huvudräkning borde det vara typ (Ersboda-Anumark 5 km, Anumark-Staden 12 km, Staden-Ersboda 6-7? km) så borde det bli typ typ strax under 3 mil. (dock med reservation för att jag verkligen inte kan uppskatta avstånd. Magnus, om du läser det här, skulle du säga att det stämmer?)




Min vän TT

Han är inte riktigt som alla andra. Han behöver nog även ett jobb.... :)

TT säger:

haha XD "Du har redan en mjuk e-legitimation från Telia på denna dator."


TT säger:

en mjuk e-legitimation


emily säger:

haha, va?


TT säger:

ja, tydligen är min e-legitimation mjuk.


TT säger:

mjuk och fin.


emily säger:

nice


emily säger:

är den len också?


TT säger:

mm, lagomt len, och liksom lite som mocka, den blir som ljus när man stryker den åt en hållet, och mörk när man stryker den åtandra hållet. Min e-legitimation :)


emily säger:

ahh, va bra :)



Vi är så kloka. Och så oerhört leeediga!


Ett allvarligt problem

Jag bor iprincip hos Magnus nu. Jag sover 1-2 nätter hemma, annars är vi alltid här. Jag mellanlandar hemma då och då för att ta hand om min häst - men hon flyttar snart till Surf, vilket innebär att jag inte har något egentligt skäl att åka hem(förutom min älskade Caspian. Buhu :( ....)

Så... jag borde ju då ha min garderob här. Det är ett ständigt funderande vilka kläder jag kan ha och om jag egentligen har några rena underkläder? (sidenkallingar funkar iofs, men inte så bra under tighta jeans....)

Därför, kära vänner(här kommer problemet): I detta hus är det svärfar som fixar tvätten. Och om jag ska ha min garderob här, betyder det ju även att mina kläder tvättas här... Vilket, i detta fall skulle ínnebära att min svärfar tvättar mina kläder. Och inte bara mina kläder. Utan mina underkläder också! Jag vet inte om det känns bekvämt alltså... Så - what to do?






Lösenskyddat

Har lagt upp en ny blogg, em1ly.blogg.se/losenskyddat .Behöver få skriva av mig utan att vara rädd för att någon jag inte vill ska läsa. Lämna en kommentar här om ni vill ha lösenordet, eller mejla mig direkt på [email protected]



fantastiskt.

är inne och läser på en jätte-emo-blogg. känner igen mig läskigt mycket. så nu är jag emo också. satan. 

All good things come to an end

Mitt lyckorus varade i sig någon timme... Sen bleknade det sakta bort och nu sitter jag här låg och deppig igen. Usch! Höst suger verkligen - så länge man inte tänder några doftljus, sätter på lite soft musik och kryper ner i ett varmt bad med sin pojkvän. Då kan höst vara supermysigt! Men när man sitter i soffan, borde laga mat och efter det åka till jobbet... Då är det inte kul. Inte kul alls.


FYI

och för er som funderade... Ja, jag sitter här och fördriver tiden för att när jag kliver upp måste jag cykla hem vilket kändes superjobbigt :)







Dagens peptalk till världen(eller kanske mig själv?)

Jag är, som ni säkert vet vid det här laget, en rollercoaster när det gäller... allt. Vissa dagar är jag på topp, gör allt i 110 och älskar det. Vissa dagar tar jag mig knappt ur sängen, är nöjd om jag överhuvudtaget kommer dit jag ska, inte om jag är i tid eller rätt klädd eller såna saker..

Men i grund och botten älskar jag verkligen livet nu. Visst, min häst är tonårstrotsig och jobbig - men det är min häst! Min underbara skrutt till häst som ingen annan än jag orkar tycka om. Visst, min pojkvän är ruttet dålig på att planera vilket gör att jag ibland känner mig manad att leka skolfröken och tvinga honom att göra saker... men det är min pojkvän! min underbara bästa magnus som jag får träffa varje dag, som jag får vakna brevid och somna i famnen på. Jag har även ett jobb som iofs inte är det roligaste, men det är ett relativt välbetalt J-O-B-B!

Jag är inte lycklig alla dagar, jag älskar inte mig själv alla dagar  men fan va lyckligt lottad jag är ändå som får ha den här omgivningen, pojkvännen, hästen, vännerna och det här livet. ♥


Shoppingberoende - nej inte jag...

För det räknas väl ändå inte om man köper saker till hästen?

Ett stycke inspänningstygel till longering



och ett stycke rosa grimskaft..





Dagens ord.

- Innovativt.

Synonymer: nyskapande, förbättrande, förnyande

På tal om min vän TTs sms: "He bli great"

Fantastisk innovativ språkanvändning!


Provridning

Igår följde jag med min vapendragare och partner in crime Evelina för att kolla på en häst åt henne. Eftersom Evelina har en tendens att älska alla hästar(jag vet inte hur det går till, hon måste ha ett väldigt stort hjärta eller vara duktig på att anpassa sig efter hästen) och jag, well, verkligen inte brukar gilla alla hästar var jag till en början en aning skeptisk. Men hästen ser faktiskt rätt trevlig ut i stallet, något tunn hals men annars riktigt fin. I ridningen var den också mycket trevlig. Tror att det är en häst med mycket temperament, trots att det är en valack, men jag gillar temperament!

Dock så var ju jag och Jennifer medföljande skeptiska personer så jag fokuserade mest på hästens brister. Ridmässigt fanns det inga egentliga brister, dock tveksamheter i bakbenen som jag reagerade på. Men med röntgen tror jag att det är en kul, fin häst som hon definitivt ska köpa :) Vi får se vad som händer, men troligtvis är Lillstumpen hästägare om ett tag! För att läsa vad hon tyckte om den, är adressen hoppbloggen.blogg.se


Jag deppar.

Min häst går inte bra. Min häst går ibland inte ens framåt. När hon går framåt går det jättefort, eller uppåt i form av ett bocksprång. Min häst är inte glad. Jag är inte glad.






Vanlig hederlig DRESSYR

Sitter och försöker läsa bland lite hästbloggar, men blir helt chockad över utbudet. Det finns knappt en enda blogg som inte innehåller en massa western, NH, centrerad ridning, bomlösa sadlar och klassisk ridning. Vart är den gamla hederliga dressyren? Vart har den tagit vägen?

Tror att många tycker att dressyren tar lång tid, har få belöningar för slitet man lägger ner. Men att, i mina ögon, fuska genom att till exempel trä på skarpa bett är verkligen ingen lösning på problemet. Eller att rida på långa tyglar. Varför ska man göra det? Träna upp en mjuk hand genom engelsk skolridning istället och stöd hästen på bästa sätt! Att fokusera mycket på ryttaren och ryttarens sits är jätteklokt, men att dra det till extrema nivåer är inte bara oklokt utan enligt mig också skadligt. Om du konstant sliter i ditt skarpa bett istället för att faktiskt jobba fram formen från baken och fram, eller rider på långa tyglar jämt, kommer din häst att få allvarliga problem med frambenen.

Jag efterfrågar starkt bloggar om engelsk skolridning, både dressyr och hoppning. Tacka vet jag Emelie Brolin (som iofs jobbar enligt Anky van Grunsvens filosofi som är något alternativ, men fortfarande näääära den klassiska skolrdningen), Kyra Kyrklund eller Ann-Sofie Oscarsson som kämpar via den gamla vägen. Nytt är verkligen inte alltid bättre.....

Droger.

Vissa dricker alkohol tills dom däckar. Vissa röker på, tar piller eller skjuter in saker i armarna. Vissa har överdrivet mycket sex, svälter sig själva eller hetsäter.

Min drog är musik. Min tillflyktsort, när något är jobbigt, är musik. Mitt medel för att lugna ner mig, för att peppa, för att bli gladare.

Idag var jag riktigt, riktigt arg. Så arg att jag ville slå sönder väggarna, kasta pil på foton och skrika rakt ut. Men istället, så satte jag mig nere i källaren, och spelade musik tills jag kände att livet faktiskt var värt att leva igen. Det var inte bra, det var inte ens okej, men det var värt att leva igen. 

Spela så att det ringer i öronnen-listan av mig:
Millencolin - Pain
Nine inch nails  Starfuckers
Millencolin - Happiness for dogs
Turbonegro - All my friends are dead
Nirvana - Rape me
Millencolin - Vulcan ears
Nirvana - Lake of fire
Millencolin - Softworld

Jag är bara så blodigt äckligt satans jävla förbannad att jag ser rött när jag tänker på det.



RSS 2.0